Lichtgroen logo.png

RITCH EUROPE

STAP JIJ MEE IN HET AVONTUUR?

RITCH EUROPE IS EEN ECO SYSTEEM WAAR VERSCHILLENDE BEDRIJVEN VIA AANKOOP VAN AANDELEN MEE BOUWEN AAN DE MISSIE VAN RITCH.

DEEL VANDAAG NOG JOUW EXPERTISE EN BOUW MEE AAN EEN BETERE MORGEN.

DE MISSIE VAN RITCH EUROPE

WE WILLEN DE WERELD EEN STUKJE BETER MAKEN. MAAR VIA EEN STERK GEGRONDE ZAKELIJKE WEG.

Ritch Europe wil zijn schouders zetten onder heel wat 'goodwill' projecten in de maatschappij. Maar we willen dit op grote schaal doen en onafhankelijk zijn van de overheid of subsidies. 

Wat verstaan we onder goodwill projecten?

Alles wat de wereld een stukje beter kan maken vinden we boeiend. Van klimaat tot kwetsbare

doelen. Het zijn vooral de verhalen die boeien en de ROI naar de maatschappij toe.

Wat bedoelen we met 'op grote schaal'? 

Ritch Europe staat heel nuchter in de visie om de wereld te verbeteren. Die zin hoor je namelijk heel vaak en komt vaak dromerig en zweverig over. Dat komt omdat heel wat mensen die een groot hart hebben vaak hun groot hart op nummer 1 plaatsen en hun voeten niet altijd op de grond houden. Als je iets wil veranderen in de wereld dan is geld een belangrijke factor. Money makes the world go round. En er zijn zoveel vzw's en  goede doelen daarbuiten die zo mooi dromen. Maar je kan niets realiseren als je geen kapitaal mee hebt. 

Het zakelijke en financiële aspect van een droom is even belangrijk dan de missie op zich. 

Daarom dromen we groot en willen we ook ondernemen op grote schaal.

Waarom willen we onafhankelijk zijn van subsidies?

Omdat subsidies een bepaalde afhankelijkheid geeft aan een onstabiele instelling. Wanneer de overheid zou beslissen om ergens de stekker uit te trekken, dan staan we nergens. We willen onze inkomsten zelf in de hand hebben, zelf genereren, zelf bepalen. 

 

NOTHING OF SIGNIFICANCE WAS EVER ACHIEVED BY AN INDIVIDUAL ACTING ALONE. YOU NEED A TEAM OF PEOPLE TO ACHIEVE GREAT THINGS THAT ARE WORTH WHILE.

DE MISSIE IN ACTIE

HOE WERKEN WE MOMENTEEL NAAR ONS DOEL? WAT IS ONS PLAN?

Een droom is niets zonder een degelijk onderbouwd plan. Ritch Europe heeft dan ook heel hard gewerkt aan een stevige fundering om dit doel te bereiken. We hebben jarenlang de markt getest, ervaring opgedaan,

opleidingen gehad in het financiële & de marketing, veel geïnvesteerd en vooral veel gebouwd aan ons portfolio en netwerk. Er zijn projecten die gefaald zijn en projecten die bijzonder succesvol waren. We hebben geleerd met vallen en opstaan. En nu zijn we klaar voor de volgende stap.

Ritch Europe is klaar om de droom realiteit te maken.

Laten we even inblikken op het huidige plan en de 2 services van Ritch:

RITCH EUROPE EVENTS EN ACTIES

Ritch Europe koppelt bedrijven hun core product of dienst aan een hoger doel. Op deze manier enthousiasmeren we bedrijven om zich in te zetten voor anderen. Maar dit doen we niet 'zomaar'. We maken een sterke analyse van het bedrijf door in te blikken op hun doelgroep en hun huidige klanten. We kijken naar hun zorgen en pikken daarop in. Zo onstaat een stevige win-win die zowel het bedrijf zal helpen groeien als het sociale doel.

Hoe meer bedrijven we dit duwtje kunnen geven, hoe meer de wereld al concreet zal veranderen. Dat is al 1 deel van de droom die we momenteel waarmaken. Portfolio kan je bekijken op: www.ritcheurope.com

Momenteel zijn we uniek in deze werking als bedrijf. Er is geen concurrentie bekend.

RITCH NETWERK 

Ritch Europe Events & Acties is een heel toffe en unieke manier om grotere bedrijven te enthousiasmeren. Maar dat is niet voldoende. We willen ook andere bedrijven op grote schaal aanspreken. En doen we via Ritch Netwerk, een online netwerk platform voor ondernemers met een warm hart voor duurzaamheid, inclusie en kwetsbare doelen. Dit deel van Ritch brengt ondernemers met een warm hart bij elkaar en zorgt ervoor dat de juiste bedrijven elkaar vinden. Als we bedrijven met een goed hart kunnen versterken zijn we opnieuw een deel van onze missie aan het volbrengen. 

Maar daar stopt het niet.

 

De inkomsten van Ritch Netwerk fungeren als kapitaal voor non-profit werk. En daar ligt de droom. Want hoe meer kapitaal wij hebben, hoe meer we kunnen geven en investeren in sociale doelen. En laat net dat de missie zijn.

 

Met Ritch Netwerk worden we niet betaald per uur. Maar we worden betaald per lid die zich aansluit. En daar zit de sleutel. Een lidmaatschap brengt enerzijds terugkerende inkomsten elk jaar. Het geeft min of meer een stabiel zicht op de mogelijke inkomsten (zie netflix, spotify,..) Anderzijds blijft het interne werk steeds even. Ongeacht het aantal leden. We ontwikkelen het platform, maandelijkse actiemail, events,.. En of we nu 100 leden, 1000 of 10.000 leden hebben. De investering qua tijd en personeel blijft heel beperkt.

 

www.rijknetwerken.org

En dat bouwen we vandaag uit!

 

DE CIJFERS WAAR WE NAAR STREVEN.

DAAR ZORGEN WE SAMEN VOOR.

RITCH NETWERK gaat voor recurring inkomsten.

We vragen geen steun. Maar we geven een netwerk in ruil.

De prijzen en werking kan je vinden op www.rijknetwerken.org

Wat zijn de mogelijke inkomsten?

Het lidmaatschap is de basis inkomstenbron waarop we bouwen. Dat is een recurring van 449 € ex btw per jaar per bedrijf. Maar daarnaast zijn nog upselling mogelijkheden zoals de Ritch Krant*, Ritch Events, online cursussen,.. We focussen ons even enkel op de inkomsten van het lidmaatschap om inzicht te geven.

INKOMSTEN BIJ 1.000 LEDEN

449 € ex btw x 1.000 = 449.000 € ex btw jaarlijkse recurring inkomsten.

INKOMSTEN BIJ 5.000 LEDEN

449 € ex btw x 5.000 = 2.245.000 € ex btw jaarlijkse recurring inkomsten.

INKOMSTEN BIJ 10.000 LEDEN

449 € ex btw x 10.000 = 4.449.000 € ex btw jaarlijkse recurring inkomsten.

Als we kijken naar een netwerkorganisatie in België dan zien we bv dat Etion een stabiel leden bestand heeft

van 40.000 leden. Enkel in België. Ritch is momenteel actief in België en Nederland. 

INKOMSTEN BIJ 40.000 LEDEN

449 € ex btw x 40.000 = 17.960.000 € ex btw jaarlijkse recurring inkomsten

INKOMSTEN BIJ 100.000 LEDEN

449 € ex btw x 100.000 = 44.900.000 € ex btw jaarlijkse recurring inkomsten

Daar kan je al iets mee doen, toch? 

Als ik dit bedrag zou hebben op de bank en je zou vertellen dat ik de wereld een stukje wil verbeteren door deze inkomsten te investeren in good will projecten. Dan kijke je wsl al een pak minder zweverig naar me?

 

HET PLAN IN WERKING

WAAR ZIJN WE NAAR OP ZOEK? HOE WILLEN WE TE WERK GAAN?

De cijfers die we kunnen behalen zijn vrij mooi. Maar dat kunnen we niet alleen. We kunnen dit realiteit inblazen als we ons laten bijstaan door top partners en bedrijven. Ondernemers die met krachtig advies en talent kunnen zorgen voor natuurlijke groei. Ondernemers met het hart op de juiste plaats die ook onze missie willen zien slagen door elkaar te versterken. 

Op welke manier willen we werken? 

We zien Ritch als een eco systeem van aandeelhouders die mee hun schouders zetten onder deze missie. Enkel zo kunnen we op een natuurlijke en stabiele manier groeien. Aandeelhouders komen 2 keer per jaar samen om te kijken waar Ritch naartoe gaat en geven advies op de mogelijke werking en groei. Aandeelhouders kunnen bepaalde taken onbezoldigd of bezoldigd op zich nemen. Of non-profit wensen mee leven in blazen. Kortom: we bouwen SAMEN aan deze missie. 

Waarom werkt Ritch niet met een investeerder? 

Het woord 'investeren' zegt het helemaal. Een investeerder wil geld investeren in een bedrijf om dit te zien renderen en om daarna meer geld te genereren. Ritch wil vooral de inkomsten van het bedrijf herinvesteren in sociale projecten. Dus daar botsen we met mogelijke investeerders. We willen samenwerken met mensen die zowel financiële wellbeing als een hoger doel hand in hand laten gaan. We zijn er als aandeelhouders om elkaar financieel te versterken. Maar we halen onze voldoening vooral uit het idee dat we sprankelende projecten kunnen ontwikkelen samen.

Waar is Ritch naar op zoek?

Concreet willen we een raad van experten met een warm hart rond te tafel krijgen in 4 verschillende categoriëen:

 

NON-PROFIT & INCLUSIE

MARKETING & SALES

BUSINESS DEVELOPMENT

SUSTAINABILITY

Binnen elke categorie willen we 4 aandeelhouders samen brengen die expert zijn op dat gebied. Er is dus plaats voor 16 extra aandeelhouders. Elke expertise tak komt 2 keer per jaar samen om de mogelijkheden te bespreken en advies te geven. Spreekt voor zich dat het ook mogelijk is om de samenkomst van de andere takken bij te wonen.

We zijn dus op zoek naar aandeelhouders die mee in dit verhaal willen stappen met een beperkt aantal aandelen van minimum 1 procent (186 aandelen) tot maximum 2.5 procent (465 aandelen)

Wat is het verschil met een advisory board/adviesraad?

We zijn ons ervan bewust dat dit op papier heel sterk lijkt op een advies raad. En ja, klopt er zijn zeker stukken gelijkaardig. Een adviesraad is dan ook een heel sterk gegeven in een bedrijf. Maar met dit aandeelhouderschap willen  we sterker inspelen op elkaar. We willen nauwer samenwerken dan enkel een adviserende rol. We willen echt samen bouwen aan deze missie. We willen werken als TEAM en er ook voor elkaar zijn. Elkaar versterken en samen mogelijk non-profit werk verrichtten.

Naar welke profielen zijn we op zoek? 

Ondernemers met affiniteit binnen 1 van onze opgegeven categoriëen. Afkomst, land, religie, groot of klein bedrijf,.. maarkt voor ons niet uit. Zolang het warme hart voelbaar is en we allemaal onze neus in dezelfde richting hebben. Vooral wat onze waarden en normen betreft. 

 

YOU CAN ONLY WIN IF YOU WORK TOGETHER

DE MOGELIJKEDEN

DIE BEKIJKEN WE SAMEN, IN GESPREK. BEL ONS, SCHRIJF ONS EN SPREEK ONS GERUST AAN.

Concreet zet Ritch 16 plaatsen open voor aandeelhouders. Het is daarbij mogelijk om te kiezen

tussen verschillende procenten om aan te kopen: 

AANKOOP VAN 1 PROCENT AANDELEN = 2.000 €

De aankoop gebeurt via privé verkoop/aankoop van aandelen. 

AANKOOP VAN 1,5 PROCENT AANDELEN = 3.000 €

De aankoop gebeurt via privé verkoop/aankoop van aandelen. 

AANKOOP VAN 2 PROCENT AANDELEN = 4.000 €

De aankoop gebeurt via privé verkoop/aankoop van aandelen. 

AANKOOP VAN 2.5 PROCENT AANDELEN = 5.000 €

De aankoop gebeurt via privé verkoop/aankoop van aandelen. 

OPGELET: de hoeveelheid aandelen die je kan kopen hangt af van wat er nog beschikbaar is.  De hoeveelheid aandelen maakt geen verschil in je stemrecht. We zijn sociale, warmhartige ondernemers. En dat wil zeggen dat we evenveel 'luisteren' naar iemand met 1 procent aandelen als iemand met 2.5 procent.

Waarom is Ritch geen VZW?

Het antwoord daarop is heel simpel. We willen ondernemen. En we willen in de eerste plaats een krachtige zaak uitbouwen. Een zaak die van generatie op generatie kan blijven meegroeien met de sterk veranderende wereld. Een zaak die geld mag verdienen en winst mag maken indien nodig. Wie weet hebben we als aandeelhouders soms nood om onszelf op de eerste plaats te zetten en toch winst uit te betalen. We willen met Ritch vooral vrijheid om te ondernemen en daarin nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid met ons mee. Een VZW past dus NAAST onze huidige werking omdat we ten slotte heel wat non-profit doen. Maar een BV zoals het nu is past bij ons zakelijke aspect. We ontvangen geen steun, we verlenen een echte dienst om daarna vrij te bepalen hoe we deze inkomsten investeren.

HOE ZIT HET HUIDIGE TEAM IN ELKAAR?

Een aantal plaatsen zijn al bezet. We gaan even in op de huidige werking:

 

DAISY LYNCH

is hoofdaandeelhouder, founder en zaakvoerder. Zij verkoopt een deel van haar aandelen om deze hele missie 

vorm te geven. daisy@ritcheurope.com

Daisy zetelt in elke samenkomst en zal de lijm zijn tussen alle experten.

GREGORY DE SMET

heeft 5 procent aandelen en kent Ritch al van bij het begin. Hij heeft al verschillende projecten mee

vorm gegeven en heeft vooral kennis in duurzaam bouwen. Zijn expertise is BUSINESS DEVELOPMENT

gregory@ritcheurope.com

JOCELIJN GEURTS

heeft 5 procent aandelen en heeft een warm hart voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Met haar eigen zaak

heeft ze de missie om zoveel mogelijk bedrijven hét duwtje te geven naar MVO. Haar expertise? NON-PROFIT & INCLUSIE

jocelijn@ritcheurope.com

ANNEMARIE OORD

is onze rechterhand in Nederland. Zij bouwt mee aan het netwerk op Nederlandse bodem en is tekstschrijver voor

bedrijven met een MVO missie. Ook haar expertise is NON-PROFIT & INCLUSIE

annemarie@ritcheurope.com

MATTHIAS LIEVENS

heeft 2.5 procent aandelen en heeft vooral expertise in MARKETING & SALES. Ook Matthias kennen we als

iemand met een groot hart die heel graag terug geeft aan de maatschappij. 

matthias@ritcheurope.com

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

We verwachten je aanwezigheid 2 x per jaar op de samenkomst van jouw expertise team. Daarnaast zijn er geen verwachtingen. Je bent elke samenkomst vrij om te bepalen of je vrijblijvend iets doet voor Ritch door bv contacten aan te reiken. Het ene moment heb je namelijk meer tijd om aan een missie te bouwen dan het andere. We verwachten wel dat je tijdens je aanwezigheid een actief luisterende rol opneemt en mee nadenkt over de groei van Ritch. Aanwezigheid op evenementen of non-profit acties is steeds vrijblijvend.

 

KAN IK HET NETWERK MEE HELPEN GROEIEN?

Uiteraard! Dat raden we ook aan om in jouw communicatie het netwerk mee vooruit te duwen waar mogelijk is. Wanneer je nieuwe klanten aanreikt is het ook mogelijk om een 'fee' te ontvangen per verkoop. 
 

 

INTERESSE?

Dan bespreken we dit graag verder op virtuele koffie! We gaan graag met jou in een echt gesprek om te ontdekken of we een match zijn. We beantwoorden dan ook heel graag op je vragen. We willen samen van Ritch een winstgevend project maken en dat kan alleen door elkaar te leren kennen.

We zijn op zoek naar mensen die een realistische verwachting hebben van ondernemen. En die

niet meteen de kip met gouden eieren verwacht, maar constructief mee denkt hoe we onze targets

kunnen behalen om goede cijfers te halen. Iemand met het hart op de juiste plaats. 

Ben jij die persoon? Geef ons dan een seintje:

Daisy Lynch

0032 491 22 26 62

daisy@ritcheurope.com

NICE TO MEET YOU!